HARMONICA

Harmonica är här för att öppna sinnen, beröra hjärtan, ge själar näring och förändra liv till det bättre. " Vi är pionjärer inom naturlig och ekologisk livsmedelsproduktion i Bulgarien - en av de sista vilda platserna i Europa." De olika landskapen, de fyra årstiderna, rikedomen på jordar, den biologiska mångfalden och miljömässigt rena regionerna representerar Bulgariens potential för ekologiskt jordbruk.

Harmonica strävar efter att producera mycket näringsrik mat, lätt att bearbeta av våra kroppar, bra i smaken och med rent ursprung som respekterar naturen. I de flesta av våra produkter har vi lagt till probiotiska kulturer som kommer från fyra olika stammar: Lactobacillus bulgaricus (bulgarerna är mycket stolta över det, den berömda probiotiska kulturen som hittades i bulgarisk yoghurt 1905 och relaterad till livslängden i deras länder), Bifidobacterium longum, Lactobacillus plantarum och Lactobacillus gasseri.

Alla dessa utvalda probiotika har speciella egenskaper med bevisad effekt på kroppen. De stärker och stimulerar immunförsvaret; återställer den fördelaktiga tarmmikrobiomet; förbättrar och balanserar processerna i mag-tarmkanalen. Sammantaget bidrar probiotika till bättre hälsa och vi tror – bättre liv.

"Vi är en familj av människor som tror på alternativ till industriellt jordbruk och livsmedelsproduktion. Vi stödjer bönder som speglar naturens kretslopp genom att anamma ekologiskt jordbruk och regenerativt jordbruk. Vi tror att vårt arbete är en generationsaffär som vi delar med våra barn och barnbarn. Ekologisk mat handlar om näring av kroppen, men också för själen."
En resa som startade 2004. Harmonica är ett emblematiskt ekologiskt livsmedelsmärke i Bulgarien. Harmonicas  produkter välkomnas i ekologiska och hälsobutiker, caféer och restauranger, apotek. Harmonicas produkter välkomnas även i stora stormarknader som Carrefour, DM, Lidl, Metro, Billa etc, för att få större genomslag.
Varumärket expanderar mycket och blir också en exportexpert och säljer i över 20 länder i Europa, Asien och Mellanöstern. Harmonica har egen forskning och har utvecklat ett eget forskarteam.
För femte året i rad har Harmonica,  belönats med stjärnor vid Great Taste Awards, den mest prestigefyllda utmärkelsen i matvärlden. Sex produkter har hyllats. När du tilldelas tre år i rad uppnår du den prestigefyllda titeln: "Great Taste Producer" .
Harmonica har varit en angelägen deltagare på Biofach, världens nr.1 mässa för ekologisk mat.
Vad sägs om en handgjord biologisk choklad eller ett rån berikad med probiotika? 
"Harmonica är inte bara ytterligare en livsmedelsfabrik, utan ett nav mellan vår vision för riktig mat, våra bönder, våra tillverkare och våra konsumenter. Vi är stolta över våra långa och fruktbara partnerskap.
Vi är på ett uppdrag att förändra hur människor tänker och agerar om mat."