PRIVAT ETIKETT

Ett privat label, även kallat ett privat varumärke eller eget märke, är ett varumärke som ägs av ett företag, som erbjuds av det företaget och konkurrerar med varumärken från andra företag. Ett private - label erbjuds nästan alltid exklusivt av det företag som äger det.
Termen private label har sitt ursprung i detaljhandeln, men har sedan dess använts även i andra branscher. Förmodligen de mest kända varumärkena för privata märken är butiksmärken , som förvaltas av stormarknader och livsmedelsbutikskedjor.
Private Label-produkter har ofta uppfattats som det lägre kvalitetsvalet jämfört med märkesvaror. Detta är dock inte längre fallet.
Återförsäljare har svarat på de ökande kraven från konsumenterna genom att se till att deras Private Label-produkter är mer innovativa, mångsidiga med ett konkurrenskraftigt pris och därför mer tilltalande än någonsin tidigare. Följaktligen, genom att etablera en mycket bättre balans mellan kvalitet och överkomliga priser, har Private Label-varor skjutit i höjden i popularitet, vilket resulterat i mycket större möjligheter än någonsin för dessa produkter.